Page MenuHomeMiraheze

Visual Editor doesn't show up
Closed, ResolvedPublic

Description

List of steps to reproduce:

  • go to a random page
  • click edit source (edit button doesn't show up)
  • there isn't any option to use Visual Editor

What happens?:

Visual Editor doesn't show up.

What should have happened instead?:

Visual Editor should show.

Browser information, screenshots and other applicable information:

image.png (202×319 px, 5 KB)

Related Objects

Event Timeline

In T11255#226116, @Ugochimobi wrote:

Works with the direct URL https://fuhrerredux.miraheze.org/w/index.php?title=Main_Page&veaction=edit
But no button to switch from either editors.

It does indeed.
Though it isn't practical to use it like that.
I've tried the script in the dev wiki but it also didn't do anything

Have you tried to disable and enable VE? This usually fixes such bugs.
And, are you sure nobody tried to hide VE edit button via CSS?

In T11255#226261, @KatozzKita wrote:

Have you tried to disable and enable VE? This usually fixes such bugs.
And, are you sure nobody tried to hide VE edit button via CSS?

I have done the first multiple times, and I'm sure nothing happened to CSS as logs only have 2 changes, both made by me

Is there any update on this? It's been about a month.

The button is not located under the more section it should be listed under the pen icon, see here:

screenshot-washingtoncountyhistory.miraheze.org-2023.11.29-12_38_04.png (894×1 px, 146 KB)

@Universal_Omega I think you've managed to fix this issue before but I'm not sure what needs to be done. I tried enable/disable with no luck

Please try disabling and re-enabling $wgVisualEditorAvailableNamespaces in Special:ManageWiki/namespaces/0, I believe that should fix the issue.

Universal_Omega claimed this task.

Please reopen if the above does not solve the issue. Thank you!